20.1.2015

Maailman helpoin mustikkapiirakka

Vaikka ei kai mustikkapiirakka koskaan kovin vaikea ole. Tähän lisäsin vielä kardemummacrumblen tuomaan makua.



1 vuoka mustikkapiirakkaa

1 valmis kaupan piirakkapohja, meillä suositaan Sunnuntaita
2 rs kesällä pakastettuja mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 prk kermaviiliä
1 rkl (tai maun mukaan) fariinisokeria
1 kananmuna

Crumble:
1 rkl fariinisokeria
1 rkl voita
3 rkl jauhoja
1 tl kardemummaa

Painele piirakka vuokaan. Sekoita perunajauho mustikoihin ja kaada ne pohjan päälle. Sekoita kananmuna ja kermaviili keskenään, mausta fariinisokerilla. Kaada massa mustikoiden päälle. Nosta piirakka uuniin, 200°C (kaasu 4).
Tee crumble, hiero kaikki aineet sekaisin. Odota kunnes piirakan täyte on lähes hyytynyt, ja levitä muutama ruokalusikallinen crumblea pinnalle. Paista kunnes crumblessa on kaunis väri ja täyte on kokonaan hyytynyt. Anna jäähtyä, tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.