4.5.2013

Hokussa tyttöporukalla

Perjantaina jätin Hipin katsomaan jääkiekkoa ja suuntasin tyttöporukalla syömään Punavuoressa sijaitsevaan Hokuun. Pieni paikka oli täynnä, muutkin seurueet pääasiallisesti naisporukoita.

Alkuun otin Salmon Tatakin vegeversiona, jossa lohi oli pudotettu pois annoksesta. Annoksessa oli kirpeän etikkainen ponzukastike, pehmeää tofua ja vihanneksia. Alkupalaksi annos oli suurehko, mutta maittava. Muut söivät porsaanlihalla täytettyjä Gyoza-nyyttejä ja nyökyttelivät tyytyväisenä.

Pääruoaksi otin Salmon Teriyakin, jonka olisi saanyt myös vegenä, mutta tällä kertaa päätin syödä loheni kiltisti. Annoksen saa joko perunasalaatilla tai vihreällä salaatilla, tarjoilijan suosituksesta otin perunaa. Annos oli hyvä, mutta ei taivaallinen. Perunasalaatti maistui aavustuksen teolliselta, vaikka todennäköisesti olikin keittiössä tehtyä. Lohi oli hyvää, mutta aavistuksen yli paistettu, toki todella hyvät kastikkeet paikkasivat pientä kuivuutta. Tytöt söivät Bi Bim Bap (hyvää) ja Sea food & Lup Cheong stuffed kuha-annokset (hyvää).

Jälkkäriksi otin vielä Hokun oman macadamia-suklaa-keksin vaniljajätskillä, kun muut tyytyivät kahviin.

Kaiken kaikkiaan paikasta jäi oikeinkin positiivinen kuva, kiva kaveriporukalla käydä syömässä, jos haaveissa on hieman edullisempaa kuin Gaijin mutta parempaa kuin Amarillo, ruokaa. Oma laskuni kolmella ruokalajilla ja puolikkaalla viinipullolla oli n. 50€PS. Muistathan Hippiblogin Facebook-sivut. Klikkaa sivubanneria tai tästä.