25.4.2015

Briossisämpylä

Burgerin lähtökohta on hyvä sämpylä. Tällä hetkellä trendikäs on briossi, ja ahkeroinkin meille pakkaseen kasan sämpylöitä. Ne kun kestää aika hyvin pakastamisenkin.


Tästä tulee 10-12 hampparisämpylää

2 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
2 rkl hunajaa
1 1/2 tl suolaa
4 kananmunaa
10 dl jauhoja
200g voita

kananmuna voiteluun
seesaminsiemenet koristeeksi

Ota voi noin tuntia ennen leipomista huoneenlämpöön. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, liota siihen hiiva, suola ja hunaja. Sekoita puuhaarukalla kananmunat joukkoon, lisää jauhot pikkuhiljaa. Lisää voi pieninä nokareina sekaan samalla vaivaten. Koneella helpompaa mutta käsinkin onnistuu. Vaivaa kunnes voi on sekoittunut ja taikina on pehmeää ja kimmoisaa. Peitä ja kohota n. tunti. leivo sämpylöiksi ja kohota liinan alla vielä tunti. Voitele ja ripottele siemenet. Paista 200°C (Kaasu 4) n. 15 min kunnes sämpylät ovat kullanruskeita.