5.4.2015

Pitkän perjantain burgerit

Kutsuimme ÄAMI-porukan kylään pitkäksi perjantaiksi, mutta tällä kertaa vähän erilaisella konseptilla. Jokainen talous toi yhden osan ateriaa, jolloin meille jäi hommaksi ainoastaan kattaa pöytä (ja samalla sain syyn kaivaa kaikki pääsiäisaiheiset koristeet esille) ja tehdä pääruoka. Aloittelimme taivaallisella parsakeitolla, itsetehdyllä leivällä ja kikherne-tomaatti-fetasalaatilla. Pääruoaksi teimme lammas- ja vegeburgerit ranskalaisilla, ja ateria päätettiin chickspack-rahkakakulla.
Burgerit katosivat lautasilta ennen kuin ehdittiin kuvaa ottaa, mutta piirsin teille #burgerikesä2015:ta varten purilaisen anataomian. Ja samalla saan napattua helppojen ja gluteenittomien ja vegaanien pihvien reseptin tänne talteen. Alunperin resepti on kotoisin luottojulkaisusta, Glorian Ruoka & Viinistä.6 hampurilaispihviä

100g pinaattia
1 nippu lehtipersiljaa
1 tlk/ 230g kikherneitä (kypsiä)
1,5 rkl tahinia
puolikkaan sitruunan mehu
1 valkosipulin kynsi
suolaa
pippuria
jeeraa
harissaa
3 rkl gluteenittomia jauhoja

paistamiseen rypsiöljyä

Silppua pinaatti ja lehtipersilja, huuhtele kikherneet ja surauta ne karkeaksi tahnaksi tehosekottimella. Sekoita keskenään kulhossa pinaatti, persilja, kikherneet, tahini ja puristettu valkosipulin kynsi. Lisää sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita kunnolla sekaisin. Lisää viimeisenä jauhot, ja sekoita nopeasti sekaisin. Jos tässä vaiheessa sekoittaa liikaa, muodostuu jouhoista sitko, ja pihvit eivät ole niin hyviä.
Anna taikinan vetäytyä vähintään puolituntia kylmässä.

Muotoile taikinasta pihvit ja paista ne kuumassa öljyssä rapeaksi, n. 3 min per puoli. Tarjoa heti.