14.5.2013

Parsa-pecorino-pasta

Viime päivien (viikkojen) ruokailujen perusteella en ehkä kehtaisi kutsua itseäni ruokabloggaajaksi. Työprojektissa on hektisimmät hetket ja mökilläkin on kiva nauttia maan kuopsuttamisesta, ruoan laiton jäädessä vähän vähemmälle. Aamupala on ollut samaa viikosta toiseen (maustamatonta jugurttia, mansikkahilloa ja luomu mysliä), lounaalla olen turvautunut läheisen työmaaruokalan eineksiin ja iltaisin ollaan heitetty huiviin lähinnä leipää ja hippi makkaraa. Samat sävelet tulevat jatkumaan vielä ainakin muutaman viikon, mutta yritän jotain päivitellä tänne blogiinkin, vähintään facebookin puolelle. Vaikka, että kuinka monella eri tapaa ravintolaksi itseään kutsuva lounasruokala voi lämmittää pakastesoijapihvejä.

Kuitenkin tämän päiväin, apua meillä ei ole mitään jääkaapissa-paniikin jälkeen jämistä muotutui varsin maistuva (ja nopea) arkipasta. Kannattanee joskus ihan tarkoituksellakin ostaa aineet kaappiin.


Parsapasta

Parsaa
Pecorino-juustoa (myös parmesan tai grana padano on hyvä)
Creme fraichea
Sitruunan mehua
Suolaa
Pippuria
Pastaa

Kuori ja keitä parsat, keitä pasta. Sekoita creme fraiche valutetun pastan joukkoon, lisää pilkotut parsat ja raastettu pecorino. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.


PS. Lisäsin tuonne sivupalkin tunnisteisiin pari uutta kategoriaa; arkiruokaa ja parsaa. Keräilen niiden alle pikkuhiljaa arkireseptejä samoin kuin parsareseptejäkin.