27.9.2015

Libanonilainen linssi-sitruunakeitto

Jos olet jo kyllästynyt perinteiseen tomaattiseen linssikeittoon, niin tätä sitruunaista sosekeittoa kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ja jos linssikeitto ei ole vielä vakiovieras keittiössäsi, niin molempia kannattaa kokeilla. Sitruunaversio on kotoisin Pippurimyllyn blogista.


Keitto liittyi Älä arvostele mun illallista-konseptin neljänteen kierrokseen, jossa jokaiselle arvottiin maa ja adjektiivi. Tämä oli Hipin erilainen Libanon. Keiton lisäksi oli tarjolla tabbouleh-salaattia, hummusta, falafeleja, jugurttikastiketta ja leipää. Jälkkäriksi baklavaa ja libanonilaisia makeisia.




4:lle

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 rkl juustokuminaa
0,5 tl jauhettuja korianterin siemeniä
litra kasvislientä
4,5 dl punaisia linssejä
hyppysellinen cayennepippuria
2 sirtuunan mehu (kokeile ensin yhdellä ja lisää maun mukaan)
2 dl pinaattia silppuna

Pilkosipuli ja kuullota se oliiviöljyssä kattilan pohjalla. Lisää suola, pippuri, juustokumina ja korianteri ja kääntele hetki. Lisää kasvisliemi ja linssit. Anna kiehahtaa ja hauduta miedolla lämmöllä n. 15 min kunnes linssit ovat kypsiä ja alkavat hieman hajota. Ota kattila pois liedeltä ja soseuta linssit. Lisää cayenne ja sitruunan mehu. Annostele lautasille ja nosta pinaattisilppu keiton päälle.