12.3.2011

Suklaafondant

Kaikkea pitää kokeilla. Pastanjauhajat onnistuivat vakuuttamaan suklaafondantin ylemmyydestä ja pitihän sitä kokeilla.

Ei se ihan putkeen mennyt, mutta nyt syytän häpeilemättä uunia. Kaasu-uunissa ei vaan päde normaalit lämpötilat ja aina joutuu vähän veikkailemaan. ja tällaisten tarkkojen juttujen kanssa pitää kokeilla useamman kerran. Nää oli paistettu vitosella (n. 220°C) ja 10 min. Raa'aks jäi. Ja ehkä nää kaipais jotain lisää, nyt maku muistutti vähän kuumaa kakkutaikinaa.

50 g voita
50 g tummaa suklaata (70%)
1/2 dl vehnäjauhoja
2 munaa
3/4 dl sokeria

Sulata voi ja tumma suklaa. Vatkaa sokeri ja munat kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi munavaahtoon, liruta suklaa-voi seos mukaan. Kääntele kaikki aineet sekaisin. Lusikoi muotteihin ja paista.

Anna jäähtyä hieman ja tarjoile jätskin kanssa. Jotkut kirpeät marjatkin varmasti toimisivat. Hippilän pakastimessa oli lakritsijäätelöä ja sekin toimi hauskasti.