15.3.2015

Punssinen tiramisu

Pitkästä aikaa. Kuten Facebookin puolella mainitsinkin, meillä lomaltapaluu ei sujunut ihan suotuisimpien tähtien alla, lähinnä noin tietoteknisesti. Ensin hajosi minun kone ja samalla kaikki tiedostot vuodesta 2002 lähtien. Ei hätää, sorruin ajattelemaan, onhan minulla varmuuskopiot. Nauru hyytyi kyllä nopeasti kun totesin että samaan aikaan myös varmuuskopiolevy oli hajonnut. Tiedostot ovat edelleen sillä tiellään, onneksi veljeni on jotain saanut pelastettua. Se jotain selvinnee lähiaikoina. Tämän episodin aikana myös Hipin kone lähti huoltoon pätkivän näytön takia ja pikainen vastaus oli, että kovalevy vaihtoon ja tiedostot poistettu. Onneksi näyttää nyt siltä, että hänen varmuuskopionsa olivat paremmassa tallessa ja kone alkaa olla käyttökunnossa. Mutta New York-raporttia saatte vielä hieman odottaa.


Kokkailu on muutenkin ollut hieman huonolla tolalla, mutta Elämänvalon 9-vuotissynttäreiden kunniaksi teimme nopean ja helpon tiramisun. Marsala-viiniä ei kaapista löytynyt, mutta lorautin joukkoon hieman punssia joka toikin kivan vivahteen perinteiseen tiramisuun.

Tiramisu

Savojardi-keksejä
1 dl espressoa
loraus punssia
sokeria maun mukaan

2 dl kuohukermaa
250g mascarpone-juustoa
sokeria maun mukaan

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Sekoita espresso, punssi ja sokeri. Kasta keksit kahviin ja lado vuoan pohjalle. Meillä tehtiin yhden kerroksen kakku, mutta perinteisempi tapa lienee latoa keksit kahteen kerrokseen. Halutessasi voit lusikoida lopun espresson keksien päälle.

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi, lisää mascarpone ja sekoita tasaiseksi. Halutessasi voit tähänkin lisätä sokeria ja lorauksen punssia. Lusikoi täyte keksien päälle. Siivilöi kaakaojauhe täytteen päälle ja anna makujen tasottua jääkaapissa ainakin tunti.