22.3.2014

Paistetut maustetut hedelmät

Lauantai-illan iltapalana ja myös jälkkärinä tarjoillaan paistettuja hedelmiä, jotka on maustettu kardemummalla, inkiväärillä, kanelilla ja vaniljalla. Mausteiset hedelmät lämmittävät mukavasti takatalven pyryssä, ja hieman raaemmatkin hedelmät saavat täyteläisen maun. Koko komeus tarjoillaan aidolla vaniljalla maustetun jogurtin kera.


Huomenna ruutuun läjähtää motivaatio-viikon viimeinen iltapalavinkki. Kokonaisuutena voisi sanoa, että meille tämä oli avartavaa ja oli hauska miettiä vaihtoehtoja juustoleivälle. Ja kesää kohti mentäessä kotimaiset ihanat vihannekset ja marjat tuovat lisää vaihtelua valoisiin iltoihin. Maustamalla, marinoimalla ja paahatamalla tavalliset appelsiinitkin muuttuvat mielenkiintoisiksi iltaherkuiksi.


Maustetut hedelmät

2 nektariinia
2 omenaa
nokare voita
1 tl muscvado-sokeria
inkivääriä
kanelia
kardemummaa
puolikas vaniljatanko
2 rkl jogurttia

Halkaise vaniljatanko, ja sekoita siemenet jogurttiin. Kuori ja pilko hedelmät. Sulata voi pannussa, lisää hedelmät ja mausteet, lisää myös vaniljatanko antamaan makua. Paista keskilämmöllä kunnes hedelmät ovat hieman pehmenneet. Annostele tarjoiluastioihin, ja lusikoi jogurtti päälle. Tarjoa lämpimänä.