12.3.2014

Elämänvalon juhlamuffinssit

Rakas Elämänvalomme täytti kunnioitettavat 8 vuotta. Ei mikään muksu enää. Ja koska meillä tykätään piristää arkea pienilä juhlilla ja mikään kissanristiäinen ei ole liian pieni tekosyy pienelle kakulle. Tai tässä tapauksessa muffinssille. Kaavin arkisena tiistaina kaapin pohjalta kaakaota, kourallisen pähkinöitä ja Kyproksen tuliais-halvat ja nakkasin ne kaikki sulassa sovussa muffinssitaikinaan. Vähän murenevia, mutta täynnä makua.


8 kpl kaakao-pähkinä-halvamuffinsseja

3 rkl kaakaota
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
60 g voita
1 kananmuna
1,5 dl maitoa
Kourallinen pähkinöitä rouhittuna
50 g halvaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja jäähdytä. Sekoita maito ja kananmuna keskenään niin että kananmunan rakenne rikkoutuu. Sekoita voi ja maito-munaseos kuiviin aineisiin varovasti käännellen. Lisää pähkinät ja halva ja sekoita nopeasti sekaisin. Nostele taikina muffinssivuokiin ja paista 225°C n. 5 min ja laske sen jälkeen lämpö n. 180 asteeseen ja paista n. 10-15 min kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa.


Olin jostain ulkomaanreissusta ostanut noita kynttilöitä ja yllätys oli suuri, kun ne eivät sammuneetkaan puhaltamalla. Olivat vähän niin kuin tähtisadetikkuja. Paketin tarkempi tavaaminen kertoi, että olivat taikakynttilöitä.