16.9.2012

Syksyinen suklaa-limekakku

Ystäväni äiti tilasi 60-vuotisjuhlilleen kakkua. Toiveena oli ettei mitään marja-kermahässäkkää, suklaa on hyvää. Vähän tarkemmin udeltuani selvisi, että hän tykkää ruusuista, luonnonkukista ja ruskaväreitä. Ja vihaa gerberoita. Näillä spekseillä lähdettiin tekemmän 10 hlön kakkua. Tästä kyllä toivottavasti riittää vielä rääppiäisiinkin, niin kuin vieno toive takavasemmalta kuului.



Erilainen suklaakakkupohja on kyllä hyvä. Ohje on ollut blogissa jo pitkään, mutta tässä vielä uudestaan. Tää on tuollaiseen 20 cm vuokaan, mutta aika paksu kakku.

90 g voita
100 g fariinisokeria
125 g sokeria
2 kananmunaa
200 g (täysjyvä)jauhoja
170 g piimää
1 tl vaniljasokeria
35 g tummaa kaakaojauhetta
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl ruokasoodaa

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen joukkoon. Sekoita kaikki muut kuivat aineet keskenään paitsi sooda, mittaa piimä astiaan. Lisää muna-voi-sokerivaahtoon vuorotellen piimää ja kuivia aineita. Sekoita sooda ja etikka pienessä kipossa, varo se kuohuu. Kippaa kuohuineen päivineen taikinan joukkoon ja sekoita. Paista n. 45 minuuttia 190°C (Kaasu 3,5). Anna jäähtyä hetki ja kippaa lautaselle ja irroita vuoasta.


Täytekakun sisällä oli tavallinen suklaamousse, limecurdia ja limemoussea. Päällä oli suklaakuorrute, vohveleita ja sokerimassaruusuja.

Suklaamousse:
2 dl kermaa
120 g tummaa suklaata

Vaahdota kerma, sulata suklaa ja sekoita ne keskenään. Tämä toimii hyvin jämäkän kakun välissä, jälkkäriin laittaisin enemmän kermaa tai vähemmän suklaata niin koostumuksesta tulisi pehmeämpi.

Limemousse:
2dl kermaa
100 g mascarponejuustoa
2 limen mehu
2 rkl limecurdia

Vaahdota kerma, sekoita siihen mascarpone, limecurd ja maun mukaan limen mehua. Mun mielestä tämä saa suklaakakussa olla aika kirpsakka, koska muuten kakku on aika makea.

Suklaakuorrute (Kinuskikissan ohjeella):
1 dl kermaa
130 g tummaa suklaata

Sulata suklaa, kuumenna kerma vähän kättä lämpimmämmäksi. Sekoita keskenään ja levitä kakun päälle kun seos on hieman paksuutunut. Tasoita pinta palettiveitsellä.