23.9.2012

Lauantailuksusta: Papu-suppisleipä

Nyt kun Hippi on lauantain pääosin työmaalla, niin mulle tarjoutuu aina tilaisuus hemmotella itseäni, ehkä vähän sellaisilla sapuskoilla, mistä Hippi ei niin välitä. Kuten tänään suppilovahveroilla.
Tää oli muuten ihan käsittämättömän hyvää, sekä leipä että viini. Ja ruoan jälkeset nokkaunet Elämänvalon kanssa.



Papu-suppilovahveroleipä

Papuja
Suppilovahveroita
Valkosipulin kynsi
Nokare voita
0,5 dl kermaa
Kourallinen goudaraastetta
Suolaa
Pippuria
Hyvää leipää

Puhdista pavut ja sienet. Keitä pavut suolavedessä kypsäksi, n. 10 min. Silppua valkosipuli, paista voivokareessa. Lisää sienet ja haihduta vesi pois. Lisää kerma, ja kiehauta kasaan. mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle gouda ja kypsät pavut. Sekoita.
Paista leipäviipaleet rapeiksi pannulla voissa. Kasaa leivät ja syö lämpimänä. Jos haluat extraluksusta, niin nokare sinihomejuustoa sopii seuraan vallan mainiosti.