14.6.2015

Vuoden paras piknik - Taste of Helsinki

Vietimme aurinkoista perjantai-iltaa Kansalaistorilla Taste of Helsinki-tapahtumassa. Sää suosi, ja koska tulimme hieman myöhemmin paikalle, oli lähes kaikki ruuhkakin jo tasaantunut. Mitä nyt Raguun joutui muutaman minuutin jonottamaan.


 Aloitin piknikin Kaskiksen sokerisuolatulla lohella. Annos oli takuuvarma, maukas, kaunis ja raikas.


Välissä maistoin Hipin lautaselta Matti Jämsenin toast skagenia, ja se oli kyllä yksi parhaista skageneista koskaan. Rapsakka, maukas muta samalla pirteä.


Kakkosena maistoin Brödin Sipuli-annosta, joka olikin loustava vuohenjuusto yhdistettynä sipulin makeuteen oli nappisuoritus.


Kolmantena oli koko piknikin yllättäjä, Pastorin ceviche. Tämä oli koko illan paras annos. Ja paras ceviche koskaan. Pastor ei ole jotenkin yhtään houkuttanut aikaisemmin, mutta ehkä sille tämän esityksen perusteella pitää antaa mahdollisuus.


Jaomme vielä Brödin Poltettu lohi-annoksen. Hyvää oli, mutta kolmas lohiannos oli ehkä vähän liikaa.


Sitten siirryimme jälkkäreihin. Jaoimme Hipin kanssa Brödin Mansikkaa ja jäägefiiriä-annoksen sekä Ragun lakritsi-fenkoli-sitruuna-jälkkärin. Ragu vei tällä kertaa pidemmän korren, mutta vain hiuksenhienosti.Hipin suosikkiannos oli Kaskiksen ylikypsää possua, kevätsipulia ja perunaa


Kokonaisuutena tapahtuma oli jälleen kerran onnistunut, ruoka hyvää ja palvelu toimi. Tällä kertaa sääkin suosi. Tänään ehtii vielä, ja sadepisaroitakaan ei kannata pelätä, koska alueelta löytyy hyvin säänsuojaa. Ensi vuonna taas uudelleen!