15.6.2013

Kesän paras jätski

Joku aika sitten Ruoka.fi:ssä etsittiin bloggaajia kehittelemään kesän parasta jätskireseptiä. Me ilmoittauduttiin innolla mukaan, ja koska kauppaan oli juuri saapunut kesän ensimmäiset kirsikat, luonnollinen syy-seuraussuhde oli ajatus kirsikkajäätelöstä. Me yhdistimme siihen tummaa suklaata, koska Schwartzwaldin kakku on lähes parasta mitä tiedän (tai ainakin se yksi muutama vuosi sitten Budapestissa maistettu kakkupala, sen jälkeen en ole yhtä hyvään kakkuun törmännyt).

Kesän parasta jätskiä pääset äänestämään Ruoka.fi-sivustolla. Jee, tää on meidän kaikkien aikojen ensimmäinen kilpailupostaus. :)Kirsikkajäätelöä Mustan metsän tapaan

Kirsikkajäätelö:
4 keltuaista
1 dl muscvadosokeria
2 dl kuohukermaa
1,5 dl maitoa
1 dl glukoosisiirappia
300g perattuja kirsikoita
0,5 dl sokeria
tilkka vettä

Annoksessa lisäksi
Kirsikoita
Suklaatäytekeksejä murustettuna
Kermavaahtoa
Tummaa suklaata
(Kirsikka-viiniä)

Tee jäätelö. Perkaa kirsikat ja laita ne kattilaan, lisää sokeri ja tarvittaessa tilkka vettä jos tuntuu, ettei kirsikoista lähde tarpeeksi nestettä. Keitä kypsäksi, n. 7-10 min. Ota suurin osa nesteestä erilleen ja surauta kirsikat sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi, voit lisätä nestettä tässä vaiheessa, jos massa tuntuu liian kuivalta.
Vaahdota muscvadosokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Kuumenna kattilassa kerma, maito ja glokoosisiirappi niin, että siirappi liukenee nesteeseen. Sekoita keltuaisvaahto ja maito-kerma-siirappiseos. Siivilöi ja painele saman siivilän läpi kirsikkamassa jäätelömassaan. Kaada massa pakkasen kestäviin rasioihin ja jäähdytä yön yli. Sekoita massaa useamman kerran jäähdytysvaiheessa.

Murusta keksit, vatkaa kerma, perkaa kirsikat (jätä muutama ehjä koristeeksi) ja rouhi suklaa. Kasaa annos, pohjalle keksimurua ja kirsikoita, pari palloa jätskiä ja päälle kermavaahtoa. Lisää vielä rouhittu suklaa ja kirsikka annoksen päälle. Aikuisten annoksiin kannattaa lirauttaa teelusikallinen tai pari vahvaa kirsikkaviiniä.Ruoka.fi järjesti kilpailun ja Dansukker toimitti glukoosisiirapit.