25.2.2013

Aamupalapizzaa ja yrttiöljyä

Viimeisestä lomaviikosta on otettava kaikki irti, ja nautittava pitkistä aamuista kun siihen vielä on mahdollisuus. Kivistössä oli tehty aamupalapizzaa ja ei kai maanantai paljon paremmin voi alkaa kuin kuumalla, juuri uunista tulleella rapealla pizzalla. Sopinee maniosti myös viikonloppuihin tai brunssimeininkeihin.


Pizzan lisäksi tein yrttiöljyä. Saimme Kanarian matkamme ainoassa säädyllisessä ravintolassa, El Andaluzissa ihan käsittämättömän hyvää öljyä leivän kanssa. Omistajan mukaan siinä oli kaikkia yrttejä maan ja taivaan väliltä. Me silppusimme oliiviöljyyn kaikki jo vähän nahistuneet tuoreet yrtit ja lisäksi vähän valkosipulia. Sopii mainiosti pizzaa, leivälle, salaattiin jne.


Pizzataikina
(Tämän voi hyvin tehdä edellisenä iltana jääkaappiin kohoamaan, niin lyhentää aamun pizzan odottelua huomattavasti)

2 dl (kädenlämpöistä)vettä
2 tl kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl durumjauhoja
1 tl suolaa

Vaivaa kaikki aineet seksaisin, kunnes taikina on kimmoisaa. Jauhoja kannattaa lisäillä pikku hiljaa, niin ei tule liian kova taikina. Kohota yön yli öljytyssä kuljossa jääkaapissa.

Täytteet:
Yrttiöljyä
Mozzarellaa
Tomaattia
Basilikaa
Rucolaa
Kananmuna
Suolaa
Pippuria
(Hipillä oli lisäksi ilmakuivattua kinkkua)