23.12.2012

Viime hetken suklaatryffeli-ohje

Mun piti tehdä ihan vain paria laatua suklaamakeisia jouluksi. Mutta en voinut vastustaa näitä. Mikä ihana tuoksu ja makukin oli kohdiillaan. Voi olla että maistoin ihan vain yhden tai kaksi jo ennen aattoa. Alkuperäinen ohje oli Teemulta ja Markukselta ja pienentelin sen tapojeni mukaan vähän enemmän meille sopivaksi ja koristelin oman maun (ja kiireen ja jaksamisen...) mukaan. Näitä tuli n. 20 kpl.


n. 20 kpl

160 g hyvää tummaa suklaata
1/3 dl juoksevaa hunajaa
100 g kuohukermaa
40 g voita
2 kanelitankoa
3 tähtianista
pieni pala tuoretta inkivääriä
(1/3 appelsiinin kuorta) tää unhtui meiltä

Mittaa kattilaan kerma, hunaja ja mausteet. Kiehauta, nosta pois levyltä ja anna hautua vartti. Sulata sillä aikaa suklaa varovasti mikrossa. Ota voi viimeistään tässä huoneen lämpöön. Siivilöi kerma ja kiehauta uudestaan. Lisää kolmasosa kermasta suklaan joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää loppu kerma parissa osassa, koko ajan sekoittaen, niin että seoksesta tulee kiiltävää. Kun seos on kädenlämpöistä lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi. Sekoita massa tasaiseksi. Kaada kestävään pussiin ja laita jääkaappiin jähmettymään. Puristele pussia 10 minuutin välein, niin että massa jäähtyy tasaisesti. Kun massa alkaa tuntua siltä, että sitä voisi pursottaa (ei jäykkää, ei juoksevaa), pursota se muotteihin ja koristele. Nosta tryffelit jääkaappiin jähmettymään. Säilytä jääkaapissa, ota hetki ennen tarjoilua huoneen lämpöön.

Nutellatryffeleitä, piparkakkutryffeleitä ja kasoja

Ja tässä vielä muutama joulutunnelmakuva meiltä. Kuusi on pieni, ruukkuineen ehkä puoli metriä. Koristeita meillä ei ihan noin pieneen kuuseen ollut, joten taittelin origameja koristeeksi.


Paketit on tänä vuonna valkoisia, teippi narun tilalla. Tämä ihan siksi, että
Elämänvalo on hieman liian kiinnostunut naruista.
Joulun tähti