22.10.2012

Tulinen kurpitsakeitto

Kurpitsabileiden alkuruokana tarjoiltiin tulista kurpitsakeittoa. Ohje on yhdistelmä lukuisista eri ohjeista ja maustamisessa kannattaa käyttää omaa makuaistiaan hyväksi. Me laitettiin runsaasti chiliä. Ihana sisäinen villapaita.



Neljälle pääruokana:

400g kurpitsaa (ilman kuorta)
2 perunaa
1 sipuli
1 porkkana
1 kirpeä omena (esim Granny smith)
2 valkosipulia
1 l vettä
neilikkaa
inkivääriä
muskottipähkinää
chiliä
kanelitanko
maustepippuria
suolaa
pippuria
kuohukermaa

Pilko vihannekset ja kuullota niitä voissa kattilan pohjalla. Lisää vesi ja mausteet. Kiehuta hiljalleen niin että vihannekset kypsyvät. Aja sileäksi soseeksi sauvasekoittimella. Tarkasta maku. Lisää juuri ennen tarjoilua kerma ja kiehauta vielä kuumaksi.

Koristele annos kurpitsan siemenillä ja krutongeilla