25.3.2012

Alkuvuoden ravintolat

Uuden vuoden lupauksessa uhosin käyväni ainakin kolmessa (meille) uudessa ravintolassa syömässä. Tämä täyttyi ennen kuin huomasinkaan, ja uusia juttuja on jo sovittukin. Vielä en osaa napata kameraa esille annoksen saapuessa pöytään, ja muutenkin kuvat ovat vähän unohtuneet.

Eat Helsingin innoittamana käytiin ensin Groteskissa. Grotesk on Tommi Tuomisen ja Teemu Auran pyörittämä moderni ruoka- ja seurusteluravintola. Ruoka (muistaakesi söin jotain kasvispastaa jollakin vaahdolla ja jälkkärin, joka on painunut unholaan) olikin taivaallista mutta palvelussa oli toivomisen varaa. Hidasta, aavistuksen töykeää ja kävi hieman kiusalliseksi, kun naapuripöyä meni jo kolmannessa tai neljännessä ruoassa ja meidän pöytä ei ollut saanut ensimäistäkään, vaikka oltiin aikaisemmin paikalla. Mutta Naapuri sai erinomaista palvelua, eli tuurista kiinni. Ja meluisahan tuo tila on, yksi isompi seurue hukuttaa alleen kaiken. Mutta kaiksen kaikkiaan menisin uudstaan. Ruoka oli hyvää.

Toisena suunnattiin Hakaniemen Graniittilinnaan. Ihan miljöö, ystävällinen palvelu, mutta ruoka ei ollut ihan niin taivaallista kuin Groteskissa. Tilasin kalaa punaviinikastikkeella, joka oli riskisijoitus alun alkaenkin, mutta jälkkärin salmiakki créme brûlée oli taivaallista. Hippi söi jälkkärinksi gin-hyytelöä ja tonic-vaahtoa. Erikoista mutta hauskaa ja ei ollenkaan pahaa, kunhan nappasi kaikkia aineta samaan aikaan suuhun.

Yhtenä iltana eksyin hyvän ystäväni kanssa Forumin Kaarnaan. Hyvällä tuurilla saatiin täyteen varatusta ravintolasta viimeinen nurkkapöyä joka oli ihanan rauhallinen ja saatiin höpöttää ihan omassa rauhassa. Söin smörrebrödin, jossa oli paistettua lohta (vähän oli mennyt kuivaksi), savustettua siikaa (taivaallista) ja katkarapuja salaattipedillä. Kokonaisuus oli loistava, ja jälkkärin vanhan ajan vaniljajätski siirapilla ja kaurakeksillä kruunasi kokonaisuuden. Vaikka oltiin ihan perimmäisessä nurkassa, tarjoilijat muistivat käydä kyselemässä miten meillä menee. Paitsi kun haluttiin lasku, ketään ei näkynyt missään. Lasku sinällään oli kohtuullinen 50,00€/hlö, joka sisälsi ruoan lisäksi puolikkaan viinipullon ja muutaman extra-lasillisen.

Ravintola Koskenranta on ottanut valikoimaansa teemabrunssit. Citydeal-tarjouksen perässä sinne mentiin, ja kohdalle osui luomubrunssi. Ravintola oli lähes täynnä, ja se näytti tulleen vähän yllätyksenä ravintolalle. Jonot olivat kaameat, hitaat ja ruoka loppui kesken. Kovasti pöytää yritettiin täydentää, mutta oli tuurista kiinni mitä pöydässä sattui olemaan. Kasvissyöjänä olin ihan tyytyväinen, mutta Hippi lihan syöjänä sadatteli, kun lihat saapuivat pöytään lähes kaksi (!!!) tuntia myöhässä. Jälkkäri loppui auttamattomasti kesken. Mutta ruoka oli kyllä hyvää, tosin jos olisin maksanut tästä normaalin 34,00€ (plus kuohari 6€), olisin lähtenyt kiroillen ja sadatellen pois. Toivottavasti saavat homman kuntoon, paikkahan on aivan ihana, ja täydellisestä brunssista tuon hinnan voi silloin tällöin maksaakin.
Lumi sulaa kovaa vauhtia

Sitten vielä käytiin Bellevuessa. Ruoka (sieniblini yhdellä extralätyllä, hipille härkää ja jäkkäriksi uunijäätelä ja hippi nappasi Armenialaisen suudelman) oli taivaallista. Blini rapea ja maistui reippaasti tattarille, sienisalaatti tuoretta eikä etikkaista mössöä nähnytkään. Jälkkärin jätski oli makea, mutta aivan ihana. Miljöö on ihana omaan aikaansa jämähtänyt, kiire ei ollut kellään. Tarjoilu oli hyvää, mutta tämä ei kiireisen ihmisen paikka ole. Ehdottomasti haluan tänne uudestaan.

Bellevue oli Uspenskin katedraalin varjossa

Seuraavaksi listalla on Solna, ellei suurempia extempore lähtöjä tule.