13.11.2011

Isänpäivän macaronit

Isänpäivälle järkättiin brunssi, ja yltäkylläisen brunssipöydän jälkkäriksi toivottiin jotain pientä ja makeaa=macaroneja.


Nämä tein vähän eri taktiikalla kuin aikaisemmat, mutta hyvin onnistui näinkin. Ehkä jopa helpompi kun ei tarvinnut sokeriliemien kanssa taiteilla, vaikka nykyisin taloudesta digilämpömittari löytyykin.


Sokerikukasia-blogi avitti reseptin kanssa ja tällä mentiin.


Rommisuklaa macarons


50g munanvalkuaista 
25g taloussokeria
100g tomusokeria
65g mantelijauhoa
keltaista elintarvikeväriä

Valmiita pieniä leivoksia noin 15 kpl  


1. Vaahdota valkuaiset ja lisää taloussokeri muutamassa erässä edelleen vatkaten kunnes marenki kiillottuu.

2.  Sekoita tomusokeri ja mantelijauho, siivilöi se usampaan kertaan jotta saat mahdollisimman sileän seoksen. Lisää manteli-tomusokeriseos ja elintarvikeväri valkuaisvaahtoon ja kääntele sekaisin, kunnes saat notkean taikinan.

3. Pursota taikinasta pyöreitä lantteja leivinpaperille, anna kuortua 45-60 minuuttia ja paista 150-asteisessa (kaasu 2,5) uunissa 8-12 minuuttia.Täyte:
25 g suklaata
0,25dl kermaa
tilkka rommia


Vaahdota kerma, lisää siihen rommi. sulata suklaa ja sekoita se kermavaahtoon. Pursota täyte joka toiselle macaron-kuorelle ja laita toinen hatuksi.
Mustikka-valkosuklaa macarons


50g munanvalkuaista 
25g taloussokeria
100g tomusokeria
65g mantelijauhoa
10 g mustikkajauhetta
tilkka lilaa elintarvikeväriä
Valmiita pieniä leivoksia noin 15 kpl  

1. Vaahdota valkuaiset ja lisää taloussokeri muutamassa erässä edelleen vatkaten kunnes marenki kiillottuu.

2.  Sekoita tomusokeri, mustikkajauhe ja mantelijauho, siivilöi se usampaan kertaan jotta saat mahdollisimman sileän seoksen. Lisää manteli-tomusokeriseos ja elintarvikeväri valkuaisvaahtoon ja kääntele sekaisin, kunnes saat notkean taikinan.

3. Pursota taikinasta pyöreitä lantteja leivinpaperille, anna kuortua 45-60 minuuttia ja paista 150-asteisessa (kaasu 2,5) uunissa 8-12 minuuttia.

Täyte:
25 g valkosuklaata
0,25 dl kermaa
tilkka sitruunamehua

Vaahdota kerma, lisää siihen sitruunamehu. Sulata suklaa ja sekoita se kermavaahtoon. Pursota täyte joka toiselle macaron-kuorelle ja laita toinen hatuksi.