2.4.2011

Pieni, sievä mutta keltainen

Nää on ranskalaisia, pieniä, sieviä, makeita ja tajuttoman hankalia valmistaa. Ohjeita löytyy tuhansia ja tuhansia, leipuri etsi helpomman mahdollisen. Tää macarons-ohje löyty Olivia-lehden sivuilta.

1,5 dl sokeria
0,25 dl vettä
3 kananmunan valkuaista
100g mantelijauhetta
2 dl tomusokeria
elintarvikeväriä

Erottele valkuaiset ja vatkaa ne täydellä teholla kovaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri, siivilöi ne pariin kertaan, jotta seos on mahdollisimman sileätä. Mittaa kattilaan sokeri ja vesi, kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä n. 3 minuuttia. Tavoite liemelle on 119°C.

Vatkaa sokeriliemi täydellä teholla valkuaisvaahdon joukkoon. Vatkaa kunnes seos on kädenlämpöistä ja seos pysyy vatkaimissa. Vatkaa mantelijauho-tomusokeriseos ja elintarvikeväri joukkoon muutamassa erässä.

Nostele teelusikallisia leivinpaperille, jätä leviämisvaraa. Anna kökkäreiden levätä pellillä n. 15 min. Paista 6-10 minuuttia 180°C (kaasuliesi 3).

Suklaaganache

0,5 dl kermaa
65 g tummaa suklaata
loraus cointreauta

Lämmitä kerma kiehumispisteeseen, lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja lorauta likööriä mukaan. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Vatkaa seos kuohkeaksi.

Levitä suklaaganachea leivospohjan tasaiselle puolelle ja paina toinen pohja päälle.

Soon hamppari!