23.10.2011

Silkkinen suklaa

French silk pie ei nimestään huolimatta käsittääkseni ole ranskalainen vaan alun perin amerikkalainen leivonnainen. Siihen kuuluun rapeana suussa rouskuva pohja, suussasulava suklaa ja kerma kaiken päällä.


Ohje on ollut täällä aikaisemminkin, mutta ei kai tuplat haittaa. Ohje tuollaiseen n. 14 cm halkaisijaltaan olevaan pikkuvuokaan.

Pohja:
6 rkl voita
6 rkl rouhittuja pekaanipähkinöitä
3,5 dl jauhoja
4 rkl ruokokidesokeria
1/2 tl suolaa

Sekoita kuivat aineet, lisää tähän voi ja sekoita. Laita uuni kuumenemaan 160°C (kaasu 2). Painele taikina vuokiin (vuokaan) ja paista kunnes pohja on kullanruskea. n. 15 min. Jäähdytä. 

Täyte:

9 rkl huoneenlämpöistä voita
1,5 dl ruokokidesokeria
80 g tummaa suklaata
Vaniljauutetta, tämän puutteessa laitoin Sevillasta hankittua vanilja tyyppistä ainetta. Voi varmasti korvata myös joko oikealla vaniljatangosta raaputetulla vaniljalla ja pihimmässä versiossa vaniljasokerilla.
1 kananmuna

Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Vaahdota voi ja sokeri. Kunnolla, ja useita minuutteja. Lisää vaahtoon sulatettu jäähtynyt suklaa ja vanilja. Sekoita kunnolla. Lisää muna ja vaahdota vielä ainakin 5 min. Nostele vaahto jäähtyneisiin piiraspohjiin ja laita jääkaappiin vetäytymään ainakin 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Koristele piiraat vaahdotetulla kermalla ja suklaalla juuri ennen tarjoilua.