Pohja n. 20 cm vuokaan
125 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kippaa voi-sokeri-muna-seokseen parissa erässä. Painele voidellun vuoan pohjalle.
Täyte
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja pilkottuna
Vaniljakiisseli:
1/2 dl perunajauhoja
vajaa 1/2 dl sokeria
3 dl maitoa
vaniljaa maun mukaan
200 g vaniljarahkaa
Sekoita sokeri ja perunajauhot kattilassa, lisää maito vähitellen joukkoon. Lisää vanilja. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitelleen kunnes kiisseli paksuuntuu. Sekoita nopeasti vaniljarahka joukkoon.
Tasoita kiisseli pohjan päälle, ja lisää raparperit pinnalle.
Stroisseli
50 g voita
1/2 dl sokeria
2 g suolaa
1,25 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Laita ainekset kulhoon ja sekoita vatkaimella muruksi. Laita piirakan pinnalle
Paista piirakkaa 220°C (kaasu 5) n. 20-25 min. Jos palaa pinnalta, niin laita folio päälle.
Tällä piirakalla raparperi todella sai uuden mahdollisuuden. Parasta rapaperipiirakkaa ikinä. Ehkä siihen salaattiinkin uskaltaa lähteä...
Ihan itse en ohjetta keksinyt, vaan katselin vinkkejä mm. Kinuskikissalta ja Elämä makeaksi-blogin Ullalta.