26.6.2011

Mansi- ja kirsikoita

Juhannuslauantaille kaivattiin helppoa ja maukasta jälkkäriä, ja Voisilmäpelin Eeva riensi taas apuun. Helppoa toteuttaa isollekin porukalle, ja klassisempaa makuyhdistelmää saa hakea. Ihana kirpeän makea sitruunasiirappi kruunaa koko hoidon.

Tässä olis neljälle ohje. 

1 litra mansikoita
0,5 dl vettä
6 rkl sokeria
6 rkl sitruunamehua
4 tl hienoksi raastettua sitruunan kuorta
8 isoa siivua briejuustoa

Kuumenna vesi kiehuvaksi pienessä kattilassa. Lisää joukkoon sokeri, sitruunamehu ja hienoksi raastettu sitruunan kuori. Pienennä levyn lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen n. 5 minuuttia, kunnes seos on sopivan paksua ja siirappimaista. Jäähdytä.

Pilko mansikat. Kaada siirappi niiden päälle ja tarjoile briesiivujen kanssa. 



Toinen juhannuksen maittava jälkkäri oli Schwartzwaldin tiramisu. Tää ohje sovellettiin tehdessä, joten omia mielihaluja kannattaa seurata. Siitäkään ei ole kuvaa.

Kymmenelle:

1 pkt savoiardi keksejä
6 dl kuohukermaa
500 g mascarponejuustoa
1 l kirsikoita
0,5 prk hapankirsikoita
200 g tummaa suklaata
3 dl kahvia
(kirsikkalikööriä)
kaakaojauhetta

Vatkaa kerma, sekoita siihen mascarpone ja sulatettu tumma suklaa. Perkaa kirsikat. Asettele keksit laakean kulhon pohjalle, kostuta kahvilla ja liköörillä. Asettele puolet kirsikoista keksien päälle, sitten puolet kerma-juusto-suklaa seoksesta. Laita taas kerros keksejä, kostuta, asettele kirsikat ja viimetteeks juusto-kerma-suklaa massa. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tekeytymään. Siivilöi kaakao päälle juuri ennen tarjoilua.