n. 13 keksiä
2 1/3 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
ripaus merisuolaa
50 g voita
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl ruokosokeria
7 rkl kaakaojauhetta
3/4 dl maustamatonta jugurttia
1 dl sattumia
Sulata voi, sekoita siihe sokerit ja siivilöi kaakao joukkoon. Lisää jugurtti ja sekoita. Sekoita jauhot ja sooda ja sekoita kuivat ja märät aineet. Kääntele sattumat vielä joukkoon mukaan.
Ota taikinasta puolikkaan kananmunan kokoisia knöllejä ja laita ne pellille. Knöllit leviävät aika paljon, joten n. 9 kpl on maksimi mitä normaalille pellille mahtuu. Paista uunissa (n. 180°C kaasu 3-4) n. 12 min. Jäähdytä keksejä pellillä n. 10 min ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään.
Pinnasta ei tullut ihan niin rapea, kuin olisin toivonut, ja ehkä vähän liian makeita. Mutta jos seuraavalla kerralla sokerin määrää vähän laskee ja paistaa aavistuksen kauemmin. Vai kuumemmassa?