Pohja tähän ohjeeseen löytyi Melukylän merkinnöistä.
Tästä tuli taas neljä tuollaista n 9 cm piirasta. Tuo vuoka on kyllä palvellut koko hintansa edestä.
Pohja:
150 g voita
2 dl jauhoja
1/2 tl suolaa
2-3 rkl kylmää vettä
Täyte:
1,5 dl kurpitsasosetta
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
vajaa desi ruokokidesokeria
ripaus neilikkaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus inkivääriä
isompi ripaus kanelia
Valmista ensin kurpitsasose. Keitä kurpitsan palasia vähäisessä vesitilkassa kunnes ne ovat pehmeitä. Muussaa soseeksi ja jäähdytä.
Tee pohja, nypi jauhot, suola ja voi massaksi ja lisää vesi, niin että saat taikinan näköisen klöntin. Painele vuokaan/vuokiin. Paista n. 5 min pohjaa 200°c uunissa.
Tee tällä aikaa täyte, sekoita soseeseen sokeri ja mausteet, vatkaa muna joukkoon ja viimeisenä tilkka kermaa. Laita sose pohjan/pohjien päälle ja lyö uuniin vielä n. puoleksi tunniksi.
Jäähdytä ja tarjoa kermavaahdon kanssa.
Maultaan tämä oli huippu, toki hieman reippaammalla kädellä olisi voinut mausteita laittaa.
Kuka on käynyt maistamassa?