3.10.2015

Lohiramen syksyn lämmittäjänä

Minun on monta viikkoa tehnyt mieli vuorotellen pho-keittoa ja ramen-keittoa. Nämä ovat aika samankaltaiset keitot, toinen vietnamista ja toinen alunperin Kiinasta, mutta ramen mielletään usein japanilaiseksi keitoksi. Niin tai näin, hyvää on. Tässä reseptissä on mutkat vedetty reilulla otteella suoraksi, flunssassa ei jaksa säätää. Usein olen tehnyt tämänkaltaiset keitot tofuun, mutta tällä kertaa paistettiin proteiiniksi lohta, joka siveltiin teriyaki-kastikkeella.Liemi:
1,5 l vettä
2 kpl kasvisliemikuutio
2 rkl misotahnaa
1 sipuli
1 valkosipuli

Täytteet kahdelle:
pala kiinankaalia tai paksoita
1 avokado
1 lime
2 kananmunaa
300g lohta
teriyaki-kastiketta
100g vehnänuudeleita
4 rkl ituja
korianteria
chiliä
sriracha-kastiketta

Laita ensin liemi kiehumaan. Lisää kasvisliemikuutiot ja sipulit lohkoina kuorineen. Anna kiehua kunnes kaikki muu on valmista. Laita kananmunat kiehumaan. Keitä puolikoviksi, koosta riippuen 3-5 min. Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Viipaloi kiinankaali ja vokado. Nosta lautaselle. Nosta myös idut lautasille. Paista lohi rapeaksi, poista nahka. Kun lohi on kypsää niin valele se teriyaki-kastikkeella. Nosta kananmunan puolikkaat, nuudelit ja lohi lautaselle. Siivilöi liemi ja kiehauta. Kaada lientä lautasille, lisää korianterisilppu, chili ja sriracha-kastiketta maun mukaan. Purista lopuksi vielä limeä mausteeksi.

Lientä tulee reilusti, se kannattaa säästää seuraavan päivä lounasta varten tai laittaa pakastimeen, niin ramen muuttuu vieläkin nopeammaksi arkiruoaksi.