19.10.2014

Gluteeniton rapupiirakka

Näin pitkähkön kokkaustauon jälkeen aloitin varovasti muiden resepteillä. Uusimmassa Glorian Ruoka ja Viinissä oli herkullisen kuuloinen rapupiirakan ohje. Ihan ohjeen mukaan ei (tietenkään) menty vaan muutettiin piirakka gluteenittomaksi ja muutenkin ihan vähän tuunattiin. Tämä olikin maukas ja helppo, ja koristeltuna kauniskin. Ehkä tämä into taas tästä lähtee.



Pohja:
2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
75 g voita
1/4 dl kylmää vettä

Hiero voi jauhoihin ja suolaan, lisää vesi. Taputtele piirakkavuokaan ja esipaista herneiden (tms. painojen) alla 200°C n. 10 min.

Täyte:
1/2 punasipuli
1 valkosipuin kynsi
öljyä paistamiseen
170 g ravun pyrstöjä
2 kananmunaa
3/4 prk creme fraichea
1 dl maitoa
ripaus suolaa
50 g emmental-raastetta

Viipaloi sipuli puolikkaiksi renkaiksi, viipaloi valkosipuli ja paista sipulit öljyssä pehmeäksi. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää creme fraiche ja maito, mausta suolalla makusi mukaan. Laita sipulit esipaistetun pohjan päälle, lisää ravut. Kaada neste päälle ja viimeiseksi ripottele juusto. Paista n. 25 min 200°C kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä.

Koristelu:
muutama siivu kylmäsavulohta
iso lusikallinen mätiä/ merilevämätiä
loput creme fraichesta

Anna piirakan jäähtyä hieman ennen koristelua. Nostele creme fraiche okareiksi piirakan päälle, kiepauta lohisiivut ruusukkeiksi ja viimeistele mädillä.