7.6.2014

Sriracha-korianteri-varhaiskaalisalaatti

Olemme metsästäneet monessa blogissakin näkynyttä kukkokastiketta puolisen vuotta Etelä-Suomen alueelta tuloksetta. K-Supermarketit, Stoccat, Citymarketit, S-marketit ja kukkosoosia ei ole löytynyt mistään. Etnisiin kauppoihin ei ole ollut aikaa lähteä tutkimaan. Saimme ko. kastiketta käsittelevän kirjan tuliaisiksi ystäviemme Kalifornian matkalta ja käynnistimme kukkokastikkeen etsinnät jälleen. Tänään meitä lykästi, niinkin omituisesta paikasta kuin Verkkokauppa.comista. Lähdettiin kovalevyä hakemaan ja tultiin takaisin uuden pallogrillin ja kukkokastikkeen kanssa. Mikä juhlapäivä! Kun vielä iltaa kohti sää selkeni, niin päätimme vihkiä takapihamme grillauskäyttöön kesäksi. Meillä kaupungissa ja kerrostalossa takapiha tarkoittaa yleistä puistoa talon takana.


Grillattavien hodareiden väliin tein kukkokastikkeesta ja varhaiskaalista ihanan tulisen salaatin, joka osui kuin nenä päähän savutofun ja sipuliruoheen kanssa. Hippi nautti salaattinsa Helsingin makkaratehtaan chorizoiden kera. Lisukkeeksi teimme ihan perinteisen tomaatti-kurkku-basilikasalaatin, joka maustettiin sitruunalla, oliiviöljyllä ja balsamicolla. Ja tietysti vähän suolaa ja pippuria korostamaan makuja.


Sriracha-korianteri-varhaiskaalisalaatti

1 pieni varhaiskaali
1-2 kevätsipulia
pieni nippu korianteria
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 rkl sriracha-kastiketta
tilkka sitruunamehua
suolaa
pippuria

Suikaloi kaali ja pilko sipuli. Revi korianteri joukkoon. Sekoita jogurtti, sriracha, sitruunamehu ja mausteet salaattiin. Sekoita kunnolla ja nauti sellaisenaan grilliruoan lisukkeena tai hampurilasen/hodarin kaverina.