18.5.2014

Kikherne-paprikatacot reilulla korianteritwistillä

Ihana kesä on alkanut. Tohua riittää enemmän kuin ehtii tehdä ja aina joku kärsii. Tällä erää se on ollut blogi, johon ei ole paljoa ikuistettavaa kertynyt. Ollana käyty syömässä Kuukuussa, ja katsomassa Kaspar Hauser, ollaan mökkeilty ja nautittu juhlista, joita tälle kuulle on kertynyt enemmän kuin ehdimme käydä. Ravintolapäivän ja Arabian katufestarin ehdimme kuitenkin tarkastamaan. Me ollaan istutettu mökille, taloyhtiön pihalle ja pian omalle parvekkeelle yrttejä, kesäkurpitsaa, kurkkua, tomaatteja, kukkia ja kaikkea muuta ihanaa. Vielä ihan ei omasta sadosta päästy nauttimaan, mutta ihania nämä tacotkin olivat. Tuore korianteri tuo raikkaan lisän näihin tacoihin.

Jälkkäriksi syötiin kesän ensimmäinen mansikka-vaniljajäätelö-suklaakastikeannos. Tässä nimenomaisessa järjestyksessä.


Guacamolen teen aina samalla perusreseptillä, joka sisältää ainoastaan avokadoa, sitruunaa tai limeä, suolaa ja pippuria. Tällä kertaa kuitenkin lisäsin siihen hieman korianteria. Huikean hyvää.

Tuoresalsankin kanssa olen aika jämähtänyt samaan reseptiin, joka sisältää tomaatteja, sipulia, korianteria, chiliä, suolaa, pippuria, oliiviöljyä, etikkaa ja sokeria.

Kikherne-paprikatäyte sisälsi paprikan, puolikkaan punasipulin, valkosipulinkynnen, chiliä, suolaa pippuria, savupaprikaa ja juustokuminaa.

Lisäksi tacoihin kasattiin juustoraastetta ja creme fraichea, loraus sitruunaa ja vielä korianterisilppua. Ja tacoista tykkään maissiversioina. Jostain syystä ne usein sijaitsevat gluteenittomassa hyllyssä, eikä siellä muiden texmex-tuotteiden seassa.