2.1.2014

Kreikkalainen perunasalaatti

Uutena vuonna karjalanpiirakoiden lisäksi ystäviemme luokse matkasi kulhollinen perunasalaattia. Halusin vähän modifioida perusperunasalaattia, joten tuunasimme sen kreikkalaisilla vivahteilla ja kastikkeeksi teimme perinteisen tsatsikin. Vallan kelpo kokeilu, sanoisin. Salaatin rinnalla tarjottiin Sörkan nakkeja ja kuplivaa roseeta.



Iso kulhollinen:

1 kg perunaa (meillä oli Puikulaa)
2 Granny Smith-omenaa
1 prk vihreitä oliiveja
1 (pieni) prk pieniä kapriksia
2 punasipulia
1 pkt fetaa
Suolaa
Pippuria
Vaaleaa balsamicoa
Oliiviöljyä

Sipulin marinadi:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
1 tl suolaa

Kuori ja keitä perunat. Jäähdytä. Leikkaa sipuli ohuiksi rinkuloiksi ja sekoita kulhossa marinadin aineet. Anna sipulien marinoitua vähintään puoli tuntia, kunnes ne pehmenevät.

Kuori ja pilko omenat, palottele feta, valuta oliivit ja kaprikset ja lisää ne salaattiin. Pilko perään perunat ja lisää sipulit. Mausta.


Tee tsatsiki:

2 dl turkkilaista jogurttia
puolikas kurkku
suolaa
pippuria
kuivattua minttua

Kuori kurkku ja poista siemenet. Raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita kurkku, jogurtti ja mausteet. Anna maustua kylmässä n. 15 min.

Lapioi tsatsikia salaatin päälle ja ääntä kohti.