15.12.2013

Pakkaspäivien paras keitto; ramenkeitto

Olen himoinnut ramenkeittoa niin kauan, kun alkuvuodesta näin kuvan siitä jossain keittokirjassa/lehdessä tms. Itseasiassa en usko että silloin tajusin keiton olevan nimenomaan ramenkeitto, mutta joku siinä nuudelien ja tuoreiden vihannesten liitossa kiinnosti. Koska vuosi on ollut aika kiireinen, sain vasta nyt aikaiseksi toteuttaa tuon keiton. Alkuperäistä reseptiä ei tietenkään ole missään tallessa, mutta otin hieman mallia tästä Glorian Ruoka&Viini-reseptistä ja loput sovelsin omasta päästä. Ramenin a ja o on liemi, itse vähän oijoin siinä, mutta reippaampi keittää juureksista liemen itse, tosin hyvää tuli näinkin. Tähän sopisi hyvin myös siitakesienet, ja kiinankaalin tilalle myös paksoi. Ihanan tulinen keitto lämmittää kovallakin pakkasella, mutta keitto maistu vallan hyvin myös nollakeleillä.


Kasvisramen, ja hipille kanaa

Liemi:
1 punainen chili
2 valkosipulin kynttä
1 shalottisipuli
pätkä inkivääriä
2 liemikuutiota
1-2 litraa vettä
tilkka öljyä
1 pss misokeittoa

Keittoon:

Sipulifritti:
1 punasipuli
1 dl olutta (myös vichy käy hyvin)
3 rkl vehnäjauhoja
suolaa
öljyä paistamiseen

1 kananmuna per syöjä
1 munanuudelikerä per syöjä
pala tofua/kanaa
3 kiinankaalin lehteä
puolikas avocado per syöjä
puolikas punainen chili

Laita ensin liemi kiehumaan. Pilko kaikki aineet reiluiksi kuutioiksi, kuullota paloja öljytilkassa. Lisää litra vettä ja liemikuutiot. Anna kiehua sen aikaa kun valmistelet muut aineet.

Keitä kananmunat (n. 5 min). Tee sipulifritti. Sekoita olut ja jauhot, lisää suola, kuori ja viipaloi sipuli. Kuumenna reilu määrä öljyä kasarissa. Dippaa sipulit taikinaan ja paista kuumassa öljyssä nätin ruskeiksi molemmin puolin. Nosta talouspaperille valumaan. Paista tofut/kanat. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi. Viipaloi avocado ja pilko kiinankaali reiluiksi paloiksi.

Siivilöi liemi, lisää siihen misokeitto. Maista, ja säädä vedellä tulisuutta. Kuumenna lopuksi liemi kiehuvaksi. Kasaa lautaselle annokset. Kiinankaalia, nuudeleita, avocadoa, kananmuna ja tofut/kanat. Kaada kuuma liemi laitaselle, koristele chilirenkailla ja nosta ihan viimeiseksi sipulifritti annokseen. Tarjoile heti.