24.11.2013

Gorgonzolapasta

Sen lisäksi, ettei aika tahdo riittää köökin puolelle, ei tällä hetkellä ole energiaa vaativiin ruokiin. Ruoan pitää olla nopeaa ja maukasta, ja lähtökohtaisesti pitää sisällään vihanneksia enemmän kuin tämä pasta. Vajaassa vartissa pyöräytettävä gorgonzolapasta on täydellisen maukas, mutta huutaa rinnalleen ainakin jonkunnäköistä vihreää. Minä yritin edelleen päästä helpolla ja revin lautaselle salaatinlehtiä, jotka maustoin suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja valkoisella balsamicolla. Paljon helpommaksi ei ruoka voi mennä.



Gorgonzolapasta kahdelle

250g tuorepastaa
100 g gorgonzolaa
1 dl kuohukermaa
suolaa
pippuria

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kiehauta sillä aikaa kerma ja murusta juusto kerman sekaan. Hämmentele kunnes juusto on sulanut. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon ja raasta päälle parmesania ja pyöräytä pari kierrosta pippurimyllystä.



Haastekirjat:

Ruokasuosikit sarjasta:
Jälkiruoat
Suklaa
Tapakset
Italia
Wokki
Leivonta

Ole Hyvä: Kotitaloutta 7. luokalle
Farang: Modernia aasialaista
Ruokatorstai
Löytöretki Intian keittiöihin
Helppo japanilainen keittiö
Ruokaa Ranskasta
Sakura - makujen kirsikka
Mmmm suklaa...
Wagamama
The Japanese Kitchen
Makeat ja suolaiset muffinssit
Basta! Italialaisen ruokakulttuurin ABC
Aglio & Olio - yksinkertaisen pastan A & O
Jamie Italiassa
Keitot
Kevyttä hyvää
Unelmakakut
Täydellä sydämellä
Keittis (itse tehty)
K-Supermarket: Kesäherkut
Kotikokki; Pasta
Parhaat piiraat
Bistro - Pariisin parhaat bistrot ja klassiset reseptit
Gourmet-ruokaa kahvinkeittimellä
Kasvisruokakeittokirja
Vihreä pöytä
Villiyrttikirja