26.8.2012

Itsetehtyjä tortillalättyjä ja kananmuna-avocadotahnaa

Olen joskus vuosia vuosia sitten syönyt Puolassa uudenvuodenjuhlissa itsetehtyjä tortillalättyjä. Ja ne oli taivaallisia. Muistan kun keiteltiin itse tomaattisalsa ja paistettiin tortillat. Taivaallista. Paljon on ehtinyt sen jälkeen tapahtua, mutta uudestaan en ole itsepaisettuihin tortilloihin törmännyt. Nyt oli sitten ehkä aika ottaa kaulin omaan käteen ja kokeilla.

Sisällä oli salaattia, paprika-sipulipaistosta, tomaattisalsaa,
 avocado-kananmunatahnaa, juustoraastetta ja creme fraichea

8 vehnätortillaa

4,5 dl (luomu)vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 rkl voita
1,5 dl kiehuvaa vettä

Sekoita suola ja jauhot, nypi voi joukkoon. Lisää kiehuva vesi, sekoita nopeasti taikinaksi. Käytä vettä vain sen verran kuin tarvitsee, jotta taikinaa on helppo käsitellä ja se on kimmoisaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levähtää puoli tuntia.
Jaa taikina puoliksi ja jaa puolikkaat neljään osaan. Tässä vaiheessa ylimääräiset knöllit voi pakastaa.
Jauhota pöytä, pyörittele knölli palloksi ja kauli niin ohueksi kuin pystyt. Mitä ohuempi, sitä parempi.
Paista tortillat kuumalla pannulla ilman rasvaa n.30 sekunttia per puoli.

Periatteessa nää ei tartu raakanakaan yhteen, mutta kovin korkeaa pinoa en teksi

Kuplia kuplia.

Lisukkeeksi tein kananmuna-avocadotahnaa. Hyvää näinkin, mutta olisi kaivannut jotain yrttejä mukaan. Ehkä minttua, basilikaa?

1 kovaksi keitetty kananmuna
1 avocado
limen mehua
suolaa pippuria

Muussaa haarukalla kananmuna ja avocado sekaisin, mausta limellä, suolalla ja pippurilla

Huomaatteko, pitkästä aikaa kuvia ilman kännykkää!