16.8.2012

Erilainen vadelmakerroskakku

Näin joskus aikoja ja aikoja sitten kuvan todella herkullisen näköisestä kakusta tai leivoshan tuo taitaa olla. Ainoa ongelma oli, ettei kuvan yhteydessä ollut reseptiä. No, Hippi antoi mun synttäreiden kunniaksi luvan tehdä vadelmakakun, joten siitä sitten lähdin soveltamaan. Ihan samannäköinen siitä ei tullut, mutta varsin maukas, ja mukavan raikas ja erilanen verrattuna tavalliseen täytekakkuun. Vähän vaatii vielä kehttelemistä, mutta laitetaan tämänkertainen versio muistiin. Maku kohdallaan, mutta ulkonäössä vähän toivomisen varaa. Ja kuljetettaessa kakku luiskahti pois alimman pohjan päältä...



Pohja:

200g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
4,5 dl vehnäjauhoja

Sekoita voi ja sokeri, vatkaa joukkoon muna. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja laita puoleksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään. Levitä taikina pellille niin ohueksi kuin saat ja paista 180°C (Kaasu 3) n. 10-15 min. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Vadelmahillo:
200g pakastevadelmaa
1 sitruunan mehu
2 dl hillosokeria
2 liivatetta

Kiehauta vadelmat vesitilkassa ja paseeraa siivilän läpi. Sekoita kattilassa hillosokeri ja vadelmasurvos. Kiehauta. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta sitruunamehu ja liota liivatteet joukkoon. Lisää liivateneste vademien joukkoon ja sekoita kunnolla. Jäähdyttele seosta kunnes se on paksua.

Kokoa kakku:
Halkaise pohja neljään osaan, levitä kolmelle vadelmahilloa. Anna jähmettyä jääkaapissa. Tee sillä aikaa vadelmamousse

Vadelmamousse:
2 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
tuoreita vadelmia
vaniljasokeria

Vaahdota kerma, lisää loppuvaiheessa tuorejuusto. Lisää vadelmat ja mausta sokerilla.

Levitä mousse kolmelle hillolliselle pohjalle varovasti. Nosta pohjat päällekkäin ja laita päällimmäiseksi hilloton pohja. Levita sille creme fraichea ja jäädytettyjä vadelmia koristeeksi.