9.5.2010

Topsy turvy, mad hatter, vino kakku...

Toukokuun alussa vietetään Leipurin ystävän synttäreitä, ja leipuri kasaa sinne perinteisesti kakun. Muotoa, ulkonäköä ja makua arvuutellaan muiden vieraiden toimesta jo heti kun kutsu pärähtää postiin. Tällainen tänä vuonna. Topsy turvy, mad hatter, vino kakku. Monta nimeä tällä mallilla.


Kakku oli mitoitettu n. 40 hengelle. päälysosa on viiden munan sokerikakkupohja ja alakerros kahdeksan munan. Sisällä oli suklaata ja limeä, terästettynä muutamalla liivatteella, että pysyy varmasti kasassa. Kova tarkoitus oli ottaa vaihekuvia, yksi tarttui kameraan. Tässä meinasi jo epätoivo iskeä.Mutta ihan sievä siitä sitten loppujen lopuksi tuli. Koristeet sokerimassaa, pallot marianneja, toffeepalloja ja salmiakkipalloja. Vähän hääkakkumainen, vaikka yritin sitä välttää loppuun saakka. Kuvissa ei näköjään tuo vinous ei niin kamalasti näy, vaikka se olikin ihan oikeasti vino.


Kukka kakun päällä

Ja lisää kukkia

Tässä näkyy vähän vinoutta

Lehtiä, raitoja, kukkia, palloja

Tän kakun tekeminen oli superhauskaa, vaikka Kotihippi taitaa olla eri mieltä. Aika monta rumaa sanaa tais keittiöstä kuulua.