8.12.2015

Päärynä-piparkakkupiirakka

Olen jo pitkään halunnut löytää jotain uutta käyttötarkoistusta piparkkutaikinalle. Jossain Internetissä minua vastaan ajelehti kuva, jossa piparkakkua oli hyödynnetty yhdessä päärynän ja mantelin kanssa. Herkullista! Ja makeaa! Ja jos käytät valmista kaupan taikinaa, niin myös todella helppoa ja nopeaa. Täydellistä jouluun.



Piparkakku-päärynäpiirakka

300g piparkakkutaikinaa
1/2 pötköä mantelimassaa
2 päärynää

tomusokeria koristeluun

vaniljalla maustettua kermavaahtoa tarjoiluun

Sulata taikina, ja kauli se suorakaiteen muotoon. Halkaise päärynät ja koverra siemenkota pois. Siivuta ohuiksi siivuiksi. Levitä mantelimassa noin päärynän levyiselle alalle taikinan päälle, niin että ylä- ja alareunaan jää muutaman sentin kääntövara. Asettele päärynät mantelimassan päälle. Käännä reunat päärynöiden päälle. Paista 180° (Kaasu 3) n. puoli tuntia, kunnes taikina on kypsää. Anna jäähtyä, koristele tomusokerilla ja tarjoa vaniljakerman kanssa.