31.5.2015

Lohta vartaassa ja palstailua

Meidän toukokuu on blogin puolella ollut superhiljainen, kaikki aikamme on mennyt palstalla kuopsuttaessa. Saimme Hipin kanssa vuosien jonotuksen jälkeen pienen palstan ihan naapurista, mutta se oli ollut huonohkolla hoidolla useamman vuoden ja rikkaruohojen määrä oli sen mukainen. Sitä ollaan nyt pikku hiljaa laitettu kuntoon, eli raadettu noin neljä tuntia päivässä ja viikoloput päälle. Mutta kyllä se näkyykin. Nyt ollaan siinä vaiheessa, että syödään raparperia ja odotellaan että muut istutukset kasvaa.


Tämä viikoloppu vietettiin kuitenkin mökillä (myös istuttamassa), ja illaksi testasin lohta vartaassa. Idean sain Glorian Ruoka & Viinistä, mutta resepti jäi keittiön pöydälle, niin sovellettiin. Ja vitsit, kyllä kala grillattuna on ihan parhaimmillaan, kunhan ei liian kuivaksi päästä. Kylkeen vähän parsaa ja siikliä niin siitä ei kesäruoka juuri parane.Lohta vartaassa kahdelle

300g lohta
suolaa
pippuria
limeä

voita

Suolaa lohi tunti ennen grillausta. Ennen grillausta rutista limeä ja rouhi mustapippuria päälle. Leikkaa lohi neljään palaan ja pujottele limesiivujen kanssa vartaisiin. Voitele nahkapuoli, jotta ei tartu niin kauhean kovasti kiinni, grillaa kypsäksi molemmin puolin, mutta älä päästä kuivumaan. Voit sivellä lohta voilla myös grillauksen aikana.