18.8.2013

Ramenburgerin vegeversio

Rapakon takaa tuulee taas ja tällä hetkellä, tai ainakin eilen, Ramen-burgerit olivat über cool Williamsburgin hipstereiden keskuudessa. Ainakin Sivumaku-blogissa ja Kulinaarimurulassa on myös kokattu näitä nuudeliburgereita.

Itse suhtauduin näihin vähän samoin tavoin kuin avocadopastaan, vähän vieras ajatus, mutta kun omista ennakkoluuloista pääsee yli, niin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen sapuska. Meillä burgereiden väliin tehtiin tulisia linssipihvejä vanhalla tutulla ohjeella, lisäksi salaattia, chilimajoneesia ja siivu hyvää cheddaria. Ei aitoa ja alkupeäristä, mutta vallan maittavaa kaikessa outoudessaan.4 burgeria:

170g vehnänuudeleita
1 kananmuna
suolaa
pippuria
seesamiöljyä paistamiseen

Keitä nuudelit ohjeen mukaan, lisää keitinveteen hieman suolaa. Kaada vesi pois ja sekoita kananmuna ja mausteet nuudeleiden joukkoon. Jaa nuudelit kahdeksaan leivosmuottiin (tai laakeaan kuppiin, tai kulhoon tai mihin tahansa muottiin). Laita suikale leivinpaperia päälle ja joku paino. Sivumakula ja Kulinaarimurula käyttivät jääkaapin erilaisia lasipurkkeja painoina, myös täydet oluttölkit käyvät hyvin tarkoitukseen. Anna nuudeleiden jähmettyä jääkaapissa vähintään vartti, ja paista sen jälkeen toiselta puolelta rapeiksi seesamiöljyssä.