11.11.2012

Joulun piparkakkutryffelit

Testasin isänpäiväksi myös jouluisia piparkakkutryffeleitä Chocochilin tapaan. Piparkakkutaikina on hyvää, suklaa on hyvää, joten miksi ei? Meillä ei kaapista ihan kaikkia Chocochilin aineita löytynyt, joten pieniä muutoksia tuli reseptiin. Koska kyseessä oli pikainen kokeiluerä, en ehtinyt alkaa temperoimaan suklaata, mutta jos näitä jouluksi tai lahjaksi meinaa tehdä niin ehdottomasti kannattaa. Googlella löytyy hyviä ohjeita.

Maultaan nämä olivat aavistuksen omituisia, mutta koukuttavia. Ehkä vielä yks...


Piparkakkutryffelit n.25 kpl

1/2 dl tummaa siirappia
1/2 dl ruokokidesokeria
65 g voita
1 rkl piparkakkumaustetta
1/2 dl maitoa
3 1/2-4 dl jauhoja
kourallinen pähkinöitä rouhittuna

Kuorrutus:
200g tummaa suklaata

Mittaa kattilaan siirappi, sokeri ja voi. Anna sulaa miedolla lämmöllä. Sekoita joukkoon piparkakkumauste, ja anna maustua viitisen minuuttia. Ota kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä hetki. Lisää maito seokseen ja sen jälkeen jauhot parissa erässä. Lisää viimeisenä pähkinät, ja laita taikina vetäytymään jääkaappiin yön yli.

Alusta taikinaan vielä seuraavana päivänä vähän jauhoja. Pyörittele taikinasta palloja ja laita ne hetkeksi pakastimeen. Sulata suklaa, ja kieputa hyvin jäähtyneet pallot suklaassa. Koristele ennen kuin suklaa ehtii jähmettyä eli heti. Säilytä jääkaapissa ja tarjoa viileänä.