27.4.2012

Parsarisotto

Se on kotihippi tässä hei!

Olin kokkausvuorossa ja toivelistalla oli parsarisottoa, joten sellaista sitten.

Näillä määrillä kun tekee, niin kaksi ihmistä syö mukavasti ja hieman jää yli.

Aineet:
Nippu vihreää parsaa
200g risottoriisiä
1 kasvisliemikuutio
2 salottisipulia
1 yksikyntinen valkosipuli
Lasi valkoviiniä
Tilkka oliiviöljyä
Pari nokaretta voita
Sopivasti timjamia
Pippuria ja suolaa
Parmesaania

Pese ja kuori parsat ja keitä kypsiksi. Leikkaa parsa n. sentin mittaisiksi paloiksi. Voit jättää parsan nuput koristeeksi annokseen. Jätä leikattu parsa odottamaan jatkotoimenpiteitä.

Laita toiseen kattilaan vettä kuumenemaan ja kasvisliemikuutio liukenemaan.
Pilko salottisipuli ja valkosipuli.
Laita toisen kattilan pohjalle tilkka oliiviöljyä ja nokare voita ja kuullota sipuleita jonkun aikaa pienellä lämmöllä.

Lisää sitten risottoriisit joukkoon ja nosta lämpöä ja sekoita riisejä koko ajan. Noin minuutin kuluttua riisit alkavat näyttää hieman läpikuultavilta. Lisää silloin valkoviini ja vähennä lämpöä ja jatka sekoittamista.

Kun valkoviini on imeytynyt ala lisätä kasvislientä pari kauhallista kerrallaan ja sekoittele välillä. Anna liemen aina imeytyä ennen kuin lisäät uutta lientä. Jatka tätä kunnes risotto alkaa olla sopivan kypsää.  Lisää pippuri, hienoksi leikattu timjami, suola ja leikatut parsat sekaan ja sekoita vielä hetki.

Kun risotto on sopivan kypsää, ota kattila pois levyltä ja lisää kourallinen hienoksi raastettua parmesaania ja nokare voita ja sekoita kunnolla. Laita kansi kattilan päällä ja anna hautua pari kolme minuuttia.

Oman annoksen koristelin parsannupuilla ja timjamin oksilla ja päälle vähän parmesaania.

Hyvää tuli!