13.2.2011

French Silk Pie ja chiliä

Hippilässä tykätään leivoksista, suklaasta ja chilistä (ja valkosipulista, mutta se jätettiin nyt suosiolla pois). Joskus aikoinaan löysin Tastespottingin sivuilta kuvan Beantown bakerin ranskalaisesta suklaapiiraasta. Olen odottanut pitkään tilaisuutta kokeilla, ja laiskan sunnuntain päätteeksi päätin lisätä siihen myös aavistuksen chiliä.



Pohja:
4 rkl voita
4 rkl rouhittuja pekaanipähkinöitä
2 dl jauhoja
2 rkl ruokokidesokeria
1/4 tl suolaa

Sekoita kuivat aineet, lisää tähän voi ja sekoita. Laita uuni kuumenemaan 160°C. Painele taikina vuokiin (vuokaan) ja paista kunnes pohja on kullanruskea. n. 15 min. Jäähdytä. Tästä määrästä tuli neljä tuollaista 9 cm matalaa leivosta ja taikinaa jäi ylikin. Jos teet yhden ison niin luulisin että tupla-annos riittäisi tavalliseen piirakkavuokaan.

Täyte:

6 rkl huoneenlämpöistä voita
1 dl ruokokidesokeria
50 g tummaa suklaata
1 tl silputtua chiliä
Vaniljauutetta, tämän puutteessa laitoin Sevillasta hankittua vanilja tyyppistä ainetta. Voi varmasti korvata myös joko oikealla vaniljatangosta raaputetulla vaniljalla ja pihimmässä versiossa vaniljasokerilla.
1 kananmuna

Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Vaahdota voi ja sokeri. Kunnolla, ja useita minuutteja. Lisää vaahtoon sulatettu jäähtynyt suklaa, chili ja vanilja. Sekoita kunnolla. Lisää muna ja vaahdota vielä ainakin 5 min. Nostele vaahto jäähtyneisiin piiraspohjiin ja laita jääkaappiin vetäytymään ainakin 4 tunniksi, mielellään yön yli.

Koristele piiraat vaahdotetulla kermalla ja suklaalla juuri ennen tarjoilua.

Aika tymäkkä suklaa, mutta piiras suli suuhun, ja chili maistui vienosti takaa. Enemmänkin olisi voinut olla.

Ihanaa ystävänpäivää!