5.4.2010

New York Cheese cake

Tätä juustokakkujen legendaa olen halunnut testata pitkään ja pääsiäisbrunssin ja vikan vapaapäivän kunniaksi päätin kokeilla.


Sitten se kakku. Tää oli aika hidas tehdä, tai että vaati pitkän paistoajan, jäähtymisen, hyytymisen ja sen sellaiset. Muuten todella helppo homma. Ohje on napattu Glorian Ruoka & Viini-lehdestä ja pienennelty taas Hippiblogin mittakaavaan.



Pohja:

Puoli pakettia Pirkka-kaurakeksejä
Pari nokaretta voita
1 tl kanelia

Täyte:

1 rs tuorejuustoa (meillä Violaa, Philadelphia vois olla parempi)
1/2 dl ruokosokeria
1 kananmuna
2 rkl raastettua sitruunan kuorta (oman maun mukaan)
3 tl vaniljasokeria
1 prk (150g) ranskankermaa

Kuorrutus:

1 prk (150g) ranskankermaa
1 rkl ruokosokeria
2-3 tl sitruunanmehua

Kuumenna uuni 175°c.
Aloita pohjasta; murskaa keksit kaulimella muovipussissa, sulata voi, sekoita murut ja kaneli voihin. Painele seos vuoan (halk. 14cm) pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Tee täyte. Vatkaa tuorejuustoa kulhossa kunnes se notkistuu, eli 1-3 min. Sekoita joukkoon sokeri ja vatkaa sekaisin. Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista kunnes seos on tasaista. Lisää massaan sitruunan kuori, vaniljasokeri ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada massa vuokaan ja laita uuniin. Paista n. 45 min, käännä lämpö pois ja anna kakun paistua jälkilämmössä luukku hieman raollaan vielä tunti.
Jäähdytä kakku.

Tee kuorrutus. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi massaksi ja kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Yön yli hyvä, jos kauemmin säilytät niin laita jotain vuoan päälle niin säilyy nätimpänä. Ja voi laittaa vaikka kelmun siihen päälle joka tapauksessa.

Alkuperäinen ohje kehoittaa kokeilemaan massan maustamista esim. amaretolla tai sulkaahipuilla.





Koristeet päällä on jämiä varastosta.

Kakku maistui juuri niin hyvältä kuin kuvittelinkin. Oikealta juustokakulta. Namskis. Ja tosiaan ens kerralla kokeilen tuota Philadelphiaa juustoksi.